CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Projecte d'Ampliació i trasllat d'un obrador per transformació de fruites i verdures situat en El Prat de Llobregat


Estudiant que ha llegit aquest projecte:


Tutor/Cotutor: HERNANDEZ YAÑEZ, EDUARD

Departament: DEAB

Títol: Projecte d'Ampliació i trasllat d'un obrador per transformació de fruites i verdures situat en El Prat de Llobregat

Data inici oferta: 08-02-2023      Data finalització oferta: 08-10-2023


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Segon tutor (UPC): IRANZO IRANZO, FRANCISCO

Paraules clau:
projecte, fruites i verdures, malbaratament,

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Es im-perfect és la marca de productes de l'empresa d'inserció laboral de la Fundació Espigoladors. La
Fundació va néixer per donar una resposta unificada a tres problemàtiques socials i ambientals:
treballar per l'aprofitament alimentari; garantir el dret a una alimentació saludable a les persones en
situació de risc d'exclusió social; i generar oportunitats laborals per a col·lectius vulnerables.
L'obrador Es im-perfect va néixer a l'any per donar una circularitat completa al projecte, donant al
producte espigolat del camp una segona oportunitat convertint-lo en un producte processat.

La producció de l'obrador es dedica a l'elaboració de conserves; la matèria primera és d'origen vegetal
i la producció es focalitza, principalment en l'elaboració de melmelades, patés i sofregit, a més a més
també es produeixen cremes i compotes.

Actualment, l'empresa es troba en expansió i l'obrador actual es queda petit. És per aquest motiu que
han pres la decisió d'ampliar-lo i fer un canviar d'ubicació. Aquest nou obrador s'implantarà en una
nau industrial que es troba també al Prat del Llobregat i que ja pertany a l'empresa i que actualment
és el magatzem extern.

Es tracta d'un gran projecte on tots els objectius, dades i plànols han de quedar recollits en un
projecte d'enginyeria. A partir de les dades de producció quantitativa i qualitativa, del coneixement i
descripció del processos productius, s'estudiaran les necessitats d'espai i la disposició de les
diferents zones, per tal que siguin funcionals i compleixin els estrictes requeriments en matèria
higiénico-sanitària. A partir de la distribució, es dissenyaran i calcularn les instal·lacions per
poguer dur a terme els processos.

Es seguirà la estructura habitula d'un projecte d'enginyeria: memòria i annexos de càlcul; plànols i
pressupost.

Overview (resum en anglès): DISTRIBUTION PROJECT LAYOUT
BASIC FACILITIES OF A PRODUCTION INDUSTRY
PROCESSING OF FRUITS AND VEGETABLES WITH CAPACITY
OF 1600KG/H LOCATED IN PRAT DE LLOBREGAT
(BARCELONA)


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC