Descripció del contingut i pla d'activitats:
El tomàquet de penjar és una varietat local molt estesa a
Catalunya i també a d'altres zones de la costa del Mediterrani. La
seva principal característica és que aquesta varietat presenta una
llarga conservació després de la collita i el seu ús més estès és
per fer pa amb tomàquet, tot i que també es pot consumir en altres
formats. Al llarg de la geografia catalana, sota el nom de
tomàquet de penjar, trobem una gran variabilitat pel que fa a la
forma, mida, color o inclús conservació postcollita. Tota aquesta
diversitat està recollida en el catàleg de varietats locals
d'interès agrari que gestiona el Departament d'Agricultura i Acció
Climàtica.
https://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/biodiversitat
-cultivada/cataleg-varietats-locals/.
L'objectiu d'aquest TFG és dur a terme un assaig per tal de fer un
estudi detallat de 34 varietats tradicionals de tomàquet de penjar
catalanes de l'esmenat catàleg. L'estudi es centrarà en
l'avaluació de la morfologia, el comportament agronòmic i la
postcollita. Per conèixer les varietats amb més profunditat el
cultiu es farà seguint dues estratègies, cultiu entutorat i cultiu
rastrer. Els resultats obtinguts serviran per potenciar l'ús de
les varietats estudiades i fomentar així la seva conservació.
Orientació a l'estudiant:
L'estudi es portarà a terme durant l'estiu i la tardor 2023 a
Agropolis (Viladecas) i EEABB.
Horari d'atenció a estudiants i dades de contacte per a l'assignació del projecte:
Per obtenir més informació pots enviar un correu a ana.rivera@upc.edu