CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi de les condicions de procés en la viscositat de pastes de cacau


Tutor/a o Cotutor/a: ACHAERANDIO PUENTE, MARIA ISABEL

Departament: DEAB

Títol: Estudi de les condicions de procés en la viscositat de pastes de cacau

Data inici oferta: 10-07-2025      Data finalització oferta: 10-03-2026


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:


En empresa (cal signar un conveni de cooperació)

        Tutor/a Extern: Nils Balaguero
        Institució/Empresa: NEDERLAND S.A

Paraules clau:
Finor, premsa, greix, humitat

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Les condicions de processat en el tractament previ al premsat afecta a la qualitat de la pasta de cacau. En aquest treball s'estudiarà com diferents variables del procés afecten a diferents propietats fisícoquímiques de la pasta de cacau obtinguda de nibs de cacau. Es vol determinar la relació entre el tractament previ al premsat i el rendiment de l'operació.
Es volen estudiar, mitjançant un estudi estadístic, si la temperatura, pressió i temps d'emmagatzematge té un efecte rellevant en la reologia de les pastes obtingudes amb l'objectiu de reduir el temps de premsat on es separa la mantega de cacau de la torta de cacau.
Es planteja un disseny d'experiments a nivell de planta industrial on es fixaran com a factors diferents variables de control de procés i es determinarà la humitat, finor, pH, contingut en greix i viscositat de les mostres estudiades.

Orientació a l'estudiant: Aquest TFG es realitza en el marc d'un conveni de pràctiques


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC