CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Amiant en la indústria agroalimentària: del sòl agrícola a la taula del consumidor


Tutor/a o Cotutor/a: ACHAERANDIO PUENTE, MARIA ISABEL

Departament: DEAB

Títol: Amiant en la indústria agroalimentària: del sòl agrícola a la taula del consumidor

Data inici oferta: 11-07-2025      Data finalització oferta: 11-03-2026


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
Traçabilitat, Toxicologia alimentària, seguretat alimentària

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Aquest treball vol avaluar el risc a Catalunya de la presencia d'amiant i la seva relació amb la producció d'aliments
S'estudiaran diferents àmbits possibles d'afectació
1. Al camp: fonts d'amiant (antics abocadors, naus en demolició, canonades soterrades...), estimació de la seva presència i efectes, tant sobre els cultius com sobre la salut dels treballadors (peons agrícoles)
2. A la indústria: presència d'amiant en estructures (teulades, dipòsits, forns, materials de laboratori...), possibles riscos per als treballadors, impacte econòmic per a les empreses, i marc legal existent.
3. Pel consumidor: risc potencial de contaminació dels aliments o de l'aigua de consum, normativa associada i possibles mètodes de detecció en aliments.

Orientació a l'estudiant: Treball realitzat a partir de la proposta individual d'una estudiant


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC