CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Estudio de microactuadores térmicos para MEMS para aplicaciones de radiofrecuencia


Estudiants que han llegit aquest projecte:


Director/a: LAZARO GUILLEN, ANTONI

Departament: TSC

Títol: Estudio de microactuadores térmicos para MEMS para aplicaciones de radiofrecuencia

Data inici oferta: 01-02-2003     Data finalització oferta: 01-02-2003Estudis d'assignació del projecte:
  Tipus: Individual
   
  Lloc de realització: EETAC
   
  Paraules clau:
   
  Descripció del contingut i pla d'activitats:

  La tecnologia MEMS és una nova tecnologia microelectronica basada en que es poden deixar suspeses petites estructures dins d?un xip de silici o altres materials. Aquestes estructures es poden moure per acció electrostratica entre plaques o mitjançant la dilatació al passar un corrent. Aquesta tecnologia te grans aplicacions amb sensors (per exemple de pressió i gasos, degut a la pressió al pes de microparticules les estrucutres es flexionen i la capacitat canvia), per conmutadors per RF, filtres de RF (al no ser estructures al ?aire? tenen menys perdues, aixi es poden fer inductors d?altes prestacions en integrats), en óptica (es poden desviar feixos amb micromirall i fer conmutadors entre diferents fibres òptiques).

  Dins el marc d?aquest TFC es proposa estudiar conmutadors de RF i condensadors varibles mitjançant microactuadors tèrmics per desenvolupar dispositius per transmissors en estacions movils i conmutadors per instal?lacions de TVSAT.

  Els microactuadors es simularien amb software SUGAR i amb el simulador electrotermic CONVENTOR especific per MEMS. Es dibuixarien els layouts de les mascares per enviar a fabricar a les Foundries. Les prestacions eléctriques es simularien amb ADS i Momentum.
   
  Overview (resum en anglès):


  © CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC