CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Projecte constructiu d'un cofre aïllant per la reducció del consum energètic en la zona de recepció del celler COVIDES a Sant Cugat Sesgarrigues


Estudiant que ha llegit aquest projecte:


Tutor/a o Cotutor/a: HERNANDEZ YAÑEZ, EDUARD

Departament: DEAB

Títol: Projecte constructiu d'un cofre aïllant per la reducció del consum energètic en la zona de recepció del celler COVIDES a Sant Cugat Sesgarrigues

Data inici oferta: 23-02-2023      Data finalització oferta: 23-10-2023


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Segon tutor/a (UPC): CLARAMUNT BLANES, JOSEP

Paraules clau:
Energía, refrigeració, celler, diposits,

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Fruit d'una estada de pràctiques en empresa es planteja el
següent TFG. L'objectiu era i es, rebaixar el consum d'energia i
concretament de la consumida per els grup de fred que intenten
mantenir el most i després el vi a temperatures estables i
relativament baixes 17ºC. La principal pèrdua es en els dipòsits
situats al exterior, com els de pati de Recepció i el de
Fermentació.
En una priimera fase del treball cal actualitzar la informació
existent i aixecar plànols de la zona d'actuació (pati de
Recepció) que reflecteixin la realitat existent. A continuació es
fa un estudi del sistema actual de refredament i es detectaran
possibles mancançes, proposant alternatives de millora. Un cop
seleccionada la alternativa, es fara el disseny mitjançant els
càlculs i plànols corresponents, així com la seva valoració
económica.

Overview (resum en anglès): Abstract:
This Final Degree Work addresses the reduction of energy consumption, mainly electricity, of a
winery built in 1965, with subsequent modifications adapting to production circumstances, with the
capacity to process 10 million kilos of grapes. One of the modifications was the change in location of
the must reception area, moving from the highest to the lowest level of the farm, from cement tanks
to stainless steel tanks and to be located inside the cellar in the open air.
The objective of the project is the reduction of energy consumption in the must reception area,
through the construction of an insulating box of 35 x 16 x 14 m, closing the six tanks and the tubular
heat exchanger inside. the work being carried out with said immovable elements inside. The
necessary calculations have been made for the dimensioning of the metal structure of the chest, the
flow rates and the dimensions of the new refrigeration circuits, as well as the refrigeration power
necessary to maintain them at the desired temperature, with a daily input of 200 t of grape The
enclosures will be made with insulating panels that allow the temperature of the initially cooled must
to be maintained until its clarification by gravity. A contract execution budget has been calculated
and the corresponding plans have been drawn up. So, the project consists of the following
documents:
Document Nº1: Memory and 9 chapters.
Document No. 2: 19 plans
Document Nº4: Detailed budget.
As a conclusion we will say that this project is expected to reduce energy consumption in the
reception area by 55% and we can affirm that the performance, both energy and efficiency, would
improve if the facilities between the Reception area and the Presses.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC