CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi i avaluació de la tecnologia Wize per a IoT


Director/a: GARCÍA VILLEGAS, EDUARD

Departament: ENTEL

Títol: Estudi i avaluació de la tecnologia Wize per a IoT

Data inici oferta: 28-06-2023     Data finalització oferta: 28-02-2024Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG SIS TELECOMUN
    GR ENG TELEMÀTICA
Tipus: Individual
 
Lloc de realització: EETAC
 
Segon director/a (UPC): GÓMEZ MONTENEGRO, CARLES
 
Paraules clau:
Internet of Things, IoT, Wize, LPWAN, Smart-metering
 
Descripció del contingut i pla d'activitats:
Amb l'explosió actual en el número de dispositius i aplicacions per a la Internet de les Coses, apareixen també múltiples alternatives per a solucionar la seva connectivitat. Protocols com LoRaWAN, Sigfox, NB-IoT són alternatives força conegudes per al cas concret de les xarxes IoT de gran abast o LPWAN. Altres tecnologies, en canvi, malgrat estar actualment connectant milions de dispositius, no són tan conegudes. Aquest és el cas de la tecnologia Wize, inicialment pensada per al cas d'us dels 'smart metering' o comptadors intel·ligents (comptador d'aigua, gas, llum, etc.).

Aquest projecte pretén, d'una banda, entendre els mecanismes de Wize per mitjà de l'estudi de les seves especificacions i, d'altra banda, posar a prova i caracteritzar el seu rendiment mitjançant mesures amb dispositius comercials. Per tant, l'estudiant començarà amb tasques de documentació i estudi sobre l'estat de l'art d'aquesta tecnologia. Un cop superada aquesta fase, l'estudiant dissenyarà i implementarà els escenaris amb dispositius disponibles comercialment que permetin l'avaluació de diferents característiques de la tecnologia com el consum dels dispositius, la cobertura, la capacitat, etc.
 
Orientació a l'estudiant:
L'estudiant ha de tenir coneixements de xarxes propis dels estudis de telemàtica, i familiaritat amb entorns Linux. Es valorarà experiència amb plaques Arduino i programació en C/C++ i Python.
 
Requereix activitats hardware: Si
 
Requereix activitats software:     Sistema operatiu:     Disc (Gb):
 
Horari d'atenció a estudiants per a l'assignació de projecte:

© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC