CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Valorització de subproductes de la indústria alimentaria: estudi i optimització d¿obtenció d'hidrolitzats proteics.


Estudiant que ha llegit aquest projecte:


Tutor/Cotutor: KALLAS CALOT, ZEIN

Departament: DEAB

Títol: Valorització de subproductes de la indústria alimentaria: estudi i optimització d¿obtenció d'hidrolitzats proteics.

Data inici oferta: 31-05-2021      Data finalització oferta: 31-01-2022


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
optimització, subproductes , valorització

Descripció del contingut i pla d'activitats:
L¿objectiu principal d¿aquest treball, consisteix en estudiar el procés d¿obtenció
d¿hidrolitzats proteics a partir de subproductes com per exemple, les arrels de malta o de la
farina de camelina, colza o gira-sol desengreixada. Aquests dos productes són usats en
l¿industria alimentària, per aconseguir olis mitjançant l¿extracció amb premsa o bé generat de
procés d¿adequació de matèria prima. , les quals seran la matèria amb la qual treballarem.
Estem parlant d¿unes farines, que usualment es destinen al consum d¿animals, però nosaltres
l¿intentarem donar un altre ús tot aconseguint hidrolitzats proteics. Un hidrolitzat proteic
consisteix en un producte obtingut a partir de la hidròlisis de proteïnes vegetals o animals
mitjançant enzims. Aquests hidrolitzats els caracteritzarem per presentar propietats
tecnològiques i de salut diferents en funció de la matriu de partida i les condicions de
procés .
El procés al laboratori consistirà, en les extraccions d¿hidrolitzats proteics directament de
les farines i l¿extracció d¿hidrolitzats proteics a partir d¿una prèvia extracció de la
proteïna de les farines per precipitació de sal. Entre les diferents variables d¿estudi
identifiquem la temperatura, pH, enzim, relació enzim/substrat.

Overview (resum en anglès):
This project aims to carry out a preliminary study of the valorization of two by-products from the food industry, the roots of malt and the sunflower meal cake, through an alternative process that differs from the usual use for livestock. The enzymatic hydrolysis process has been proposed for studying the impact of two enzymes (Alcalase and Protamex) under different processing conditions for obtaining food ingredients with different functional and technological properties and being able to apply them in food products, giving an innovative new use to the by-products in the food industry. At the same time, a methodology has been proposed to characterize of molecular weights distribution of extracts in order to study correlations between technological properties in relation to process conditions.
From experimental results it can be concluded that the application of the enzymatic hydrolysis process directly on different byproducts of the food industry, sunflower cake meal and malt roots, allows the obtaining of a battery of protein hydrolyzed extracts with higher yield value and protein content when Protamex is used regardless of pH and temperature conditions. The characterization of molecular distribution has showed differences in the molecular profile of control process hydrolyzed and hydrolyzed proteins by defining the degree of hydrolysis of the different enzymatic conditions. For the sunflower cake meal, no differences have been identified between molecular distribution, while for hydrolyzed malt root proteins with an E/S x2 ratio a higher degree of hydrolysis is identified. Finally, protein hydrolyzed from the sunflower cake meal has been used as ingredient in 5% in noodles, developing a product enriched with vegetable protein. The applicability of malt hydrolyzes has not been achieves due to their high ability to retain moisture content and problems in their dispersion and product processing.
The process studied in this project is therefore considered as a new and potential strategy for the valorization of by-products in the food industry aligned with the protein-based demand from food market.



© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC