CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Impacte local d'un canvi global: anàlisi dels efectes del canvi climàtic sobre la productivitat d'una instal·lació d'aqüicultura a la Mediterrània


Estudiant que ha llegit aquest projecte:
    PANZUELA LÓPEZ, Mª ELENA (data lectura: 27-10-2022)


Tutor/Cotutor: REIG PUIG, LOURDES

Departament: DEAB

Títol: Impacte local d'un canvi global: anàlisi dels efectes del canvi climàtic sobre la productivitat d'una instal·lació d'aqüicultura a la Mediterrània

Data inici oferta: 07-11-2021      Data finalització oferta: 07-06-2022


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG SIS BIOLÒGICS

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
canvi climàtic, aqüicultura, productivitat, Mediterrània, Murcia, Espanya, Orada,

Descripció del contingut i pla d'activitats:
El treball inclou dues partes:
(1) una primera introducció sobre el què diu la literatura de
l'impacte del canvi climàtic sobre l'aqüicultura. Es parla
efectes positius i negatius. Caldrà fer una bona cerca
bibliogràfica i exposar les diverses tendències.
(2) anàlisi d'un cas d'estudi a la Mediterrània: d'acord amb les
instal·lacions existents avui, es definirà un model
d'instal·lació d'aqüicultura que es pugui considerar típic de la
Mediterrània (gàbia d'orada o llobarro o corvina) Es farà
l'anàlisi del seu procés productiu a partir d'una bioprogramació,
comparant la productivitat en les condicions tèrmiques actuals o
de la passada dècada, amb les condicions en un escenari de canvi
climàtic (prenent dades de la bibliografia). S'estimarà el
creixement dels peixos, les instal·lacions necessàries, els
costos variables (alimentació, vacunació, manteniment de gàbies,
etc).

Overview (resum en anglès):
To study the effect that climate change is exerting on fish production, the following project has been proposed to analyze the effect of the temperatures upon a sea bream production that would be produced in Mazarrón, Murcia.
In this work, different studies based on bioprogramming have been carried out in order to quantify and qualify the changes that the temperature will have on the cultivation of bears. The temperatures used to carry out the bioprogramming have been extracted from historical data in order to be as precise as possible and the estimates made for the year 2050 have been extracted from the results of predictive mathematical models on the evolution of temperatures in the Mediterranean. In order to make a comparison of how the production of sea bream has evolved in the Mediterranean, the results have been compared with those obtained from the temperatures that existed ten years ago and today.
The results obtained present pros and cons regarding the effect that the increase in temperatures has on the crop, since although the productive parameters show a long-term improvement due to the decrease of the winter, the animal welfare parameters, such as ammonium in the medium, the matter in suspension and the incidence of diseases in the crop present negative data.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC