CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi del Russeting i Craking en la varietat de poma Fuji


Tutor/a o Cotutor/a: GRAS MOREU, ANNA

Departament: DEAB

Títol: Estudi del Russeting i Craking en la varietat de poma Fuji

Data inici oferta: 30-01-2024      Data finalització oferta: 30-09-2024


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG CIEN AGRONOM

Lloc de realització:


En empresa (cal signar un conveni de cooperació)

        Tutor/a Extern: Gloria Avila
        Institució/Empresa: IRTA Mas badia

Paraules clau:
Fruita, poma

Descripció del contingut i pla d'activitats:
RUSSETING I CRACKING EN LA VARIETAT FUJI
En els darrers anys la varietat Fuji s'ha vist afectada pel russeting i el cracking, aquests
símptomes poden afectar a la poma tan de manera estètica com a la seva viabilitat, ja que
aquestes micro o macro ferides poden ser una porta d'entrada per a patògens.
Per això aquí, des de l'IRTA, s'han fet diferents assaigs per poder veure quins factors poden
augmentar o disminuir aquests efectes. Els següents tres assaigs parteixen de les següents
mateixes condicions: varietat i portaempelt de pomeres varietat "Fuji Zhen® Aztec COV "/M9
NAKB de l'any de plantació 2006, sistema de formació en eix central, reg per goter, marc de
plantació 3.75 x 1.1 i xarxa antipedra gris.
-Assaig I, xarxa antipluja i productes: aquest assaig està compost per tres files i aquestes
estan dividides la meitat amb xarxa antipluja i l'altra meitat sense. Cada fila ha tingut una
aplicació diferent de fitosanitaris, una fila ha estat tractada amb els productes barrejats, una
altra fila amb els productes sense barrejar i a la tercera no s'ha aplicat cap producte és el
cas del control. El disseny experimental és una parcel·la elemental de 62 i 87 m2 (15-21
arbres x 3 files), en les 3 files es controlen els arbres centrals i es faran 4 repeticions d'1
arbre cada una.
-Assaig II, producte simple: en aquest assaig s'avaluarà els efectes dels productes PARKA i
KAOLIN aplicats amb atomitzador i control en diferents blocs, aquests productes s'utilitzen
com a protectors de la cutícula de la poma. El disseny experimental es farà per blocs
escollits a l'atzar i en els que es faran 4 repeticions. La parcel·la elemental és de 7 a 11
arbres i es controlen els 4 arbres centrals.
-Assaig III, productes aclaridors de flors, amb aquest assaig es vol determinar en diferents
blocs si hi ha efectes secundaris significatius sobre la quantitat de russeting i cracking a
l'hora de fer l'aclarida química aplicada amb atomitzadors de diferents productes i diferentes
dosis que son AZOS, CATs, CURATIO, BREVIS i un control. El disseny experimental s'ha fet
per blocs escollits a l'atzar i en els que es faran 5 repeticions. La parcel·la elemental és de 5
a 8 arbres i es controlen els 3 arbres centrals.
En els primers dos assaigs s'avaluarà la producció (t/ha, kg/arbre, pes mig del fruit), calibre
mig, distribució de calibres, percentatge de superfície colorejada, la incidència de russeting i
la de cracking. I en el tercer assaig s'avaluarà també els anteriors punts però a més a més
el nombre de corimbes inicials, el vigor dels arbres, la càrrega (fruits/cm2), el quallat
(fruits/100 corimbes inicials) i el número de llavors.

Orientació a l'estudiant: Fer un seguiment en els assajos duts a terme en l'IRTA de Mas Badia, en relació al cultiu de la poma


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC