CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi de l'ús de la llana com a material per a l'encoixinat del sòl


Tutor/a o Cotutor/a: QUÍLEZ FIGUEROLA, MARCOS

Departament: EEL

Títol: Estudi de l'ús de la llana com a material per a l'encoixinat del sòl

Data inici oferta: 06-02-2024      Data finalització oferta: 06-10-2024


Estudis d'assignació del projecte:
    MU MKET4FOOD+BIO
    MU TECH4AGRI+FOOD

Lloc de realització:
EEABB

Segon tutor/a (UPC): GORCHS ALTARRIBA, GIL

Paraules clau:
Agricultura, Agricultura regenerativa, Llana, Sensorització, Estalvi d'aigua

Descripció del contingut i pla d'activitats:
La llana és un material fibrós natural que és d'origen animal, provinent de l'ovella i s'obté per l'esquilat de les ovelles abans d'iniciar l'època d'estiu. Aquest material sempre ha tingut un gran valor i importància per a l'ésser humà, però això ha canviat des de que fem servir les fibres sintètiques i les obtingudes a través del petroli. Però, 'podem tornar a donar-li valor a la llana i que deixi de ser un residu i un problema pels ramaders? Doncs s'està veient que la llana pot tenir una gran sortida i ús dins de l'agricultura, inclús, ens pot ajudar a ser resilients amb l'ús de l'aigua i amb la gran època de sequeres que tenim i que s'esperen en els propers anys.
L'estudiant ja porta un temps, de quasi dos anys, fent investigació de l'ús de la llana com encoixinat del sòl en producció d'horta amb resultats molt interessants en diferents aspectes, però sobretot, amb la retenció d'humitat i temperatura en el sòl implicant això un estalvi en l'ús de l'aigua. A partir de les observacions realitzades per l'estudiant durant aquests anys es plantegen unes hipòtesis, que son les que donen peu a iniciar aquest projecte d'investigació.
L'objectiu del projecte és, a partir de les hipòtesis establertes per l'estudiant, realitzar un monitoreig de la humitat i temperatura del sòl encoixinat amb llana, per tal d'obtenir dades sobre aquets paràmetres i analitzar el seu comportament en el temps, i veure si les observacions i les hipòtesis presentades es compleixen realment, tal com planteja l'estudiant.

Orientació a l'estudiant: Treball ja assignat


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC