CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Optimització de la producció d'un cultiu iniciador


Tutor/a o Cotutor/a: CODINA TORRELLA, IDOIA

Departament: DEAB

Títol: Optimització de la producció d'un cultiu iniciador

Data inici oferta: 07-02-2024      Data finalització oferta: 07-10-2024


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:


En empresa (cal signar un conveni de cooperació)

        Tutor/a Extern: Álvaro Rodríguez
        Institució/Empresa: Danone

Paraules clau:
Làctic, Cultiu iniciador, Fermentació

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Aquest treball es realitzarà en una empresa externa, i comprèn una proposta de millora d'un producte lacti existent. Els objectius del treball seran millorar el rendiment de la biomassa utilitzada actualment i també disminuir el temps de creixement del cultiu iniciador d'interès. Per a acomplir tal finalitat, es realitzaran assajos contemplant diferents condicions de producció. Es monitoraran aspectes microbiològics (creixement de les bactèries en qüestió), es realitzarà el control de l'evolució del procés de fermentació (mitjançant el sistema CINAC i la determinació de ºDornic), i també es realitzarà la determinació/caracterizació del comportament reològic dels productes resultants. Entre d'altres, es treballaran competències relacionades amb el Disseny i Innovació de nous productes alimentosos, i també relacionades amb el Control de Qualitat.

Orientació a l'estudiant: Competències en Control de Qualitat aliments, microbiologia.
Disponibilitat matins/tardes.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC