CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi de l'efecte de la data de sembra i tècniques agronòmiques sobre el rendiment de la varietat tradicional d'all de Belltall


Tutor/a o Cotutor/a: CAMPO SANCHEZ, SONIA

Departament: DEAB

Títol: Estudi de l'efecte de la data de sembra i tècniques agronòmiques sobre el rendiment de la varietat tradicional d'all de Belltall

Data inici oferta: 07-02-2024      Data finalització oferta: 07-10-2024


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG CIEN AGRONOM

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
All, Biodiversitat, selecció participativa, millora genètica, rendiment

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Catalunya destaca per la seva rica biodiversitat cultivada, particularment en el cultiu de varietats tradicionals, fonamentals en l'enriquiment de la nostra gastronomia. Dins d'aquest marc, l'all de Belltall es presenta com un cas d'estudi. Cultivada a la Conca de Barberà, aquesta varietat tradicional catalana és apreciada per la seva petita cabeça i la seva distintiva coloració vermella. Tradicionalment conreada en secà, l'all de Belltall es distingeix per la seva textura fina i un sabor intens, atributs que li han guanyat el reconeixement entre consumidors i professionals de la gastronomia. No obstant això, el cultiu d'aquesta varietat s'ha topat amb obstacles agronòmics que han mermat la seva productivitat. En aquest context, el treball de final de grau que es proposa pretén col·laborar en aquests esforços conjunts, amb els objectius clau de:
1) Incrementar la producció de l'all de Belltall, mitjançant la millora i optimització de les tècniques agronòmiques empleades.
2) Millorar la varietat, a través d'un programa de millora genètica que es fonamentin en la selecció participativa.

Orientació a l'estudiant: L'estudiant implicat en aquest TFG participarà de manera activa en tot el procés productiu, des del seguiment detallat del cultiu fins a la collita, passant per l'avaluació exhaustiva de les característiques agromorfològiques i qualitatives de l'all. Aquesta iniciativa culminarà amb la participació en la Festa de l'All de Belltall, on l'estudiant tindrà l'oportunitat única de contribuir directament al programa de millora mitjançant la selecció participativa.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC