Descripció del contingut i pla d'activitats:
Les algues tenen un gran potencial no només com a aliment respectuós amb el medi ambient sinó també com a ús en diferents aplicacions industrials, com l'agricultura, indústria alimentària, farmacèutica, etc.... Per exemple, a la indústria alimentària les algues s'utilitzen àmpliament com a additius alimentaris o complements i en l'agricultura s'utilitzen extractes d'algues ja que han mostrat efectes positius sobre el creixement de les plantes i la tolerància de les plantes a l'estrès.
La majoria de macroalgues utilitzades en la indústria tenen el seu origen en cultius en sistemes oberts, on hi ha grans limitacions per controlar els paràmetres que condiciones el seu creixement i composició; aquests paràmetres són: els macronutrients en l'aigua de cultiu, la llum rebuda, la temperatura, el pH i el diòxid de carboni. Un dels grans reptes actuals és poder assegurar una producció sostenible i constant amb una qualitat constant; això només es podrà aconseguir amb un control dels paràmetres que condicionen tant el creixement com la composició (control que no es pot tenir quan l'alga es cultiva a mar obert).
En el present treball s'estudiarà el creixement de la macroalga Ulva ohnoi cultivada en tancs en un sistema tancat. Es mantindran tres tancs amb la macroalga en les mateixes condicions de llum i temperatura, però amb diferent addició de nutrients (Nitrogen i Fòsfor).
Les activitats relacionades amb el treball seran:
-Control dels paràmetres de l'aigua als tancs (mesura diària de T, pH, CO2, Fòsfor, Amoni, Nitrit i Nitrat)
-Control dos cops per setmana de la biomassa d'alga als tancs i càlcul del creixement
-Càlcul de l'assimilació de N i P de l'alga
-Mesura diària de la clorofil·la de l'alga
-Interpretació dels resultats obtinguts i redacció del TFG
Orientació a l'estudiant:
Disponibilitat de matins preferiblement