Descripció del contingut i pla d'activitats:
Un dels principals reptes de la indústria alimentària es afrontar l'augment de la demanda pronunciada d'aliments. Això fa que es centrin gran part dels esforços en l'optimització dels seus
processos, vetllant per l'eficiència i l'eficàcia de les seves etapes. Per tal d'establir uns controls acord amb els estàndards de qualitat i seguretat adients s'utilitzen mètodes com l'espectrofotometria infraroja propera (NIR) i la espectrometria de ressonància magnètica nuclear (RMN) mes àgils vers els mètodes tradicionals. Ofereixen la possibilitat d'analitzar in-situ la composició de la mostra d'una manera ràpida, senzilla, econòmica i no invasiva. Per utilitzar-los es primordial calibrar-ho amb les dades obtingudes mitjançant els mètodes oficials d'anàlisis
segons els paràmetres estudiats.
L'objectiu d'aquest treball es reduir el pla de control al laboratori de l'empresa Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, SAU especialitzada en la fabricació, elaboració i transformació d'olis i greixos vegetals. Les cal·libracions seran a partir dels paràmetres d'acidesa per les llavors oleaginoses (gra de raïm), d'àcids grassos i pastes, els sabons del procés de refinació, la humitat de pastes; i l'acidesa i peròxids de les lecitines. L'estudi de les mostres es realitza mitjançant
quimiometria amb el model estadístic de Regressió Parcial per Mínims Quadrats (PLS).