CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte ofert

Títol: Identificació de paràmetres agronòmics implicats en el rendiment de biobateries (Microbial Fuel Cells - MFCs) elaborades amb substrats orgànics


Per assignar-vos el projecte us heu de dirigir al tutor/a o cotutor/a perquè us l'assigni.


Tutor/a o Cotutor/a: LOPEZ MARTINEZ, MARGARITA

Departament: DEAB

Títol: Identificació de paràmetres agronòmics implicats en el rendiment de biobateries (Microbial Fuel Cells - MFCs) elaborades amb substrats orgànics

Data inici oferta: 22-07-2024      Data finalització oferta: 22-03-2025


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG CIEN AGRONOM
    GR ENG SIS BIOLÒG 23

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
Bateries bacterianes, energia del sòl, energia renovable, solucions basades en la natura

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Les biobateries permeten obtenir energia a partir de l'activitat biològica de la microbiota existent en un substrat orgànic. Aquesta energia pot tenir aplicacions en l'entorn agrícola com per exemple l'alimentació de sensor i recollida i enviament de dades de camp. Coneixem que la utilització de materials aparentment similars produeixen rendiments de les bateries diferents, per la qual cosa és necessari identificar quins són els factors causants.
El treball que es planteja consisteix en identificar quins són els paràmetres que més afecten el rendiment de les bateries i en quin grau depenen del tipus de substrats.
La metodologia inclou mostreig i caracterització física i química de materials orgànics, per la qual cosa cal realitzar treball de laboratori d'anàlisi. També els diferents materials es provaran en les biobateries per avaluar el rendiment, que es relacionarà amb els resultats de laboratori. Aquests materials podran ser barreges o materials únics.

Orientació a l'estudiant: Es fonamental la bona predisposició per al treball en laboratori. Cal fer anàlisis físiques i químiques per a la caracterització de materials, interpretació de dades. Cal disponibilitat per a treballar en el laboratori.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC