Títol: Determinació de textura d'anàlegs carnis utilitzant near infrared spacially resolved spectrometry
Per assignar-vos el projecte us heu de dirigir al tutor/a o cotutor/a perquè us l'assigni.
Tutor/a o Cotutor/a: SEPULCRE SANCHEZ, FRANCISCO LUIS
Departament: DEAB
Títol:
Determinació de textura d'anàlegs carnis utilitzant near infrared spacially resolved spectrometry
Data inici oferta:
04-12-2024
Data finalització oferta:
04-07-2025
Estudis d'assignació del projecte:
MU MKET4FOOD+BIO
MU TECH4AGRI+FOOD
Lloc de realització:
En empresa
(cal signar un conveni de cooperació)
Tutor/a Extern:
Elena Fulladosa
Institució/Empresa:
IRTA Monells (Girona)
Paraules clau:
NIR, Textura, Extrusió
Descripció del contingut i pla d'activitats:
El desenvolupament de la textura dels anàlegs carnis durant el procés d'extrusió humida depèn de molts factors i és necessari desenvolupar sensors no invasius que ajudin controlar la qualitat i a monitoritzar el procés. En el TFM es provaran diferents sistemes d'anàlisi per aconseguir determinar la textura dels anàlegs carnis incloent procediments convencionals i també spacially resolved spectrometry. El treball consistirà d'una part experimental que s'haurà de portar a terme a les instal·lacions de IRTA-Monells.
Orientació a l'estudiant:
Coneixements bioquímica, espectroscopia,propietats mecàniques aliments. Treball experimental.