CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Característiques clau i estratègies d'implementació d'intervencions per augmentar l'adherència a la dieta mediterrània en la població infantil i adulta a Catalunya


Tutor/a o Cotutor/a: RAHMANI, DJAMEL

Departament: DEAB

Títol: Característiques clau i estratègies d'implementació d'intervencions per augmentar l'adherència a la dieta mediterrània en la població infantil i adulta a Catalunya

Data inici oferta: 30-01-2025      Data finalització oferta: 30-09-2026


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Segon tutor/a extern: Kenza Goumeida

Paraules clau:
Adherència, Dieta mediterrània, Intervencions, Famílies, Nens i adolescents, Dieta saludable

Descripció del contingut i pla d'activitats:
A Catalunya, la població i especialment una part significativa de la població infantil pateix problemes d'obesitat i sobrepès, que són principalment el resultat de trastorns alimentaris (mals hàbits d'alimentació) i sedentarisme. Hi ha una necessitat d'intervencions i polítiques per promoure i motivar la població per adoptar patrons dietètics més saludables, com ara la dieta mediterrània.
La dieta Mediterrània és un patró alimentari que es caracteritza per un alt consum de fruites i verdures, llegums, cereals, oli d'oliva i peix, i a més és coneguda per les seves propietats beneficioses per a la salut, com la prevenció de malalties cardiovasculars i metabòliques. L'adherència a la dieta mediterrània està associada positivament amb actituds positives cap una alimentació saludable, però factores com alimentació selectiva, el preu i la conveniència són una barrera potent per la seva adopció.
L'objectiu d'aquest treball de final de carrera és avaluar l'eficàcia de tres intervencions (una aplicació, un Snack saludable i activitats educatives pels adolescents) per augmentar l'adherència a la dieta mediterrània en la població infantil i adulta a Catalunya. El treball consisteix en un estudio longitudinal amb una mostra de famílies amb fills (nens i adolescents) on de primer i) es mesurarà l'adherència a la dieta mediterrània, després ii) s'implementaran les intervencions, i finalment iii) s'avaluarà l'impacte d'aquestes. Els resultats de l'estudi serviran para establir un conjunt de recomanacions para al desenvolupament de futures polítiques destinades a promoure una transició cap a patrons dietètics més saludables basats en els principis de la dieta mediterrània.

Orientació a l'estudiant: Reuniones semanales.

Horari d'atenció a estudiants i dades de contacte per a l'assignació del projecte:
Reuniones semanales


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC