CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte matriculat

Títol: Estudi de les propietats i condicions de procés de l'elaboració de caramel dur per valorar la seva vida util a condicions ambientals en un entorn de canvi climàtic


Tutor/a o Cotutor/a: ACHAERANDIO PUENTE, MARIA ISABEL

Departament: DEAB

Títol: Estudi de les propietats i condicions de procés de l'elaboració de caramel dur per valorar la seva vida util a condicions ambientals en un entorn de canvi climàtic

Data inici oferta: 25-04-2025      Data finalització oferta: 25-12-2025


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:


En empresa (cal signar un conveni de cooperació)

        Tutor/a Extern: Esteve Valls Codina
        Institució/Empresa: ChupaChups SA

Paraules clau:
Temperatura transició vítrea, cambra climàtica, sacarosa, educolarts

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Aquests treball es realitzarà en empresa en el departament de control de qualitat.
En un entorn de canvi climàtic, on hi ha un increment de temperatura constatat majoritàriament a l'estiu així com major freqüència dels extrems climàtics relacionats amb la calor (onades de calor, nits tropicals i tòrrides), les temperatures a la que es veuen exposats els productes de confiteria que no necessiten refrigeració han augmentat i afecten les seves característiques sensorials. Per això es clau replantejar la seva formulació considerant el nou paradigma.
L'objectiu del treball és estudiar com la formulació del caramel, les seves característiques fisicoquímiques i condicionants de procés afecten a les seves propietats físiques, com la temperatura de transició vítria. Aquest paràmetre determina l'estructura del caramel i el seu comportament durant la seva vida útil.
S'utilitzaran tècniques d'anàlisis termogravimètriques com la calorimetria d'escombratge diferencial (DSC) i cambres climàtiques de conservació per validar les propostes de formulació i replantejar-les si s'escau.

Orientació a l'estudiant: El treball es realitza en empresa per una estudiant ja vinculada a aquesta


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC