CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: Peix ecològic? Peix sostenible? Anàlisi d’una paradoxa en el sector pesquer


Estudiant que ha llegit aquest projecte:


Tutor/a o Cotutor/a: REIG PUIG, LOURDES

Departament: DEAB

Títol: Peix ecològic? Peix sostenible? Anàlisi d’una paradoxa en el sector pesquer

Data inici oferta: 09-05-2019      Data finalització oferta: 09-01-2020


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG AGRÍCOLA
    GR ENG SIS BIOLÒGICS
    GR ENG CIEN AGRONOM

Lloc de realització:
EEABB

Paraules clau:
Aqüicultura, Pesca, Escològic, Sostenible

Descripció del contingut i pla d'activitats:
Quan parlem de producte pesquer, sempre hi queden inclosos dos
productes ben diferents: un d’origen salvatge, el de la pesca,
i d’un origen productiu, el de l’aqüicultura. Aquesta situació,
que no és única però sí força singular, genera problemes quan
pretenem fer servir etiquetes (claims, labels) que poden ser
vàlides per a altres aliments, com ara ‘ecològic’ o
‘sostenible’ i com a conseqüència genera incertesa per part del
consumidor.
El treball inclou dos grans apartats que pretenen:
(1) analitzar aquesta situació, revisant les etiquetes
existents, les seves característiques i els seus condicionants,
per veure com s’hi adapten els productes de la pesca i
l’aqüicultura, tenint en compte els diversos sistemes
productius en cada cas.
(2) avaluar el nivell de comprensió dels dos termes per
part d’un/a consumidor/a standard, utilitzant tècniques
projectives com el word association test, entre d’altres
possibilitats.
(3) avaluar l’ús dels dos termes, sempre en relació al
producte pesquer, des d’un punt de vista comunicatiu, a través
d’una anàlisi de la seva presència en xarxes socials i entorns
d’internet.
Els resultats donaran indicacions sobre l’ús, la comprensió i
la comunicació dels dos termes pel que fa al sector pesquer.

Overview (resum en anglès): Initialy, the aquaculture and fishery’s sectors are analysed through the recompilation of the current European legislation and the sustainable standard’s certifications by private organisms, doing a general review about the actual problems related with this activities and considering more sustainable alternatives.
The objective of the project consists on evaluating the perception of agroalimentarian college students in the comprehension about the ecological and sustainable terms. Unlike other food, the average consumer might present certain difficulty about understanding these concepts.
Through making a questionnaire the degrees of knowledge about ecological and sustainable fish as well as the consumption habits are evaluated.
The results obtained in the survey are analysed through the Pearson’s chi-squared test (X2) to figure out if significant differences may occur between the answers recompiled.
The sample of students used has a higher knowledge about aquaculture and fishery products. However, its homogeneity and its low number of participants have obtained very few statistical differences between the answers compared in the poll.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC