CBL - Campus del Baix Llobregat

Projecte llegit

Títol: FORMULACIÓ I CARACTERITZACIÓ DE LES PROPIETATS MECÀNIQUES DE L¿HUMMUS


Estudiant que ha llegit aquest projecte:


Tutor/Cotutor: PUJOLA CUNILL, MONTSERRAT

Departament: DEAB

Títol: FORMULACIÓ I CARACTERITZACIÓ DE LES PROPIETATS MECÀNIQUES DE L¿HUMMUS

Data inici oferta: 13-09-2019      Data finalització oferta: 13-04-2020


Estudis d'assignació del projecte:
    GR ENG ALIMENT 2016

Lloc de realització:
EEABB

Segon tutor (UPC): SEPULCRE SANCHEZ, FRANCISCO LUIS

Paraules clau:
cigró, hummus, alginat, energia mecànica específica (SME), fermesa

Descripció del contingut i pla d'activitats:
L'objectiu d'aquest TFG es avaluar les propietats reològiques del Hummus per a
la seva utilització en impressió 3d d'aliments . El treball consistira en estudiar les
propietats mecàniques i la energia mecànica de diferents mostres preparades
amb cigró per obtenir hummus . Es volt comprovar L¿efecte dels diferents
ingredients sobre aquestes propietats mecaniques i l organolèptiques del
producte . També es treballarà amb hidrocol.loides com agar i alginat per veure si
es poden millorar aquestes propietats de cara al seu us en impressió 3D

Overview (resum en anglès): The consumption of chickpeas and hummus is directly linked to its various nutriments content including fiber, poly saturated fatty acids, vitamins (A, B6, C, E, K) as well as minerals (magnesium, phosphorus, cooper and iron). Its consumption is very healthy as it helps improving the gastrointestinal transit and has direct positive effects on the fight against cancer and cardiovascular illness.
This work has as main goal to define which ingredients are the best to optimize the physical characteristics of hummus for it to be used in 3D printing through the study of its mechanic components and the Specific Mechanic Energy (SME). To find the optimum mixture, I worked on different materials blends taking as basis chickpeas paste.
As a conclusion and in accordance with the results obtained, a direct link between the increase in Specific Mechanic Energy (SME) and the decrease of the texturometer¿s probe¿s hole was observed. It was also highlighted that because of obvious covid-19 constraints, we did not manage to recollect enough data to secure the 3D hummus printing.


© CBLTIC Campus del Baix Llobregat - UPC